Könyvajánló

rögzítés ideje:
2021. május 7. 15:34
Max Brallier:
Az utolsó srácok a Földön és a Zombiparádé - Az utolsó srácok a Földön 2.
fotó nagyításaA Netflixen is hódít Az utolsó srácok a Földön című animációs sorozat, mely Max Brallier azonos című könyvszériáján alapul. Nagyjából az Egy ropi naplója és a The Walking Dead keresztezősének is tekinthető történet főhőse egy átlagos kamaszfiú, akinek az élete a zombiapokalipszis hatására gyökerestől felfordul. Haverjaival: Quinttel és Dirkkel, valamint szívszerelmével, June-nal próbál túlélni az emberek által elhagyott Wakefield nevű kisvárosban, melyet elárasztottak az élőhalottak és a gigantikus méretű szörnyek. Az első kötet folytatásában épp, hogy csak túlélik egy Pondrószörny támadását a plázában, de megmenti őket Thrull, az Emberszörny. Aztán pedig elviszi őket John bácsi pizzériájába, mely mostanra egyfajta szörnytörzshellyé vált. Meglepődnek rajta, hogy az összesereglett szörnyek békén hagyják őket, sőt kapnak tőlük egy befejezetlen bestiáriumot, melynek utolsó lapjait nekik kell majd feltölteniük információkkal. Visszatérnek lombházukba, és felkészülnek az újabb támadásokra. Közben azonban úgy tűnik, hogy a zombik is eltűnőben vannak. Ez akár jó hír is lehetne, hiszen a zombik megeszik az emberek agyát, de Jack valahogy bizalmatlan az egésszel kapcsolatban. Vajon hova tűntek el az élőhalottak? Lehet, hogy közük van azokhoz a sikolyokhoz, amelyeket mostanában hall? És vajon mi lehet a többi emberrel? Lehet, hogy már csak ők vannak egyedül a Földön?
2021. május 4. 13:52
Gombos-Horváth Gabriella:
Gombszemfalva : Falu születik
fotó nagyításaMinden csodás dolognak ezen a világon van egy izgalmas története. A gombszemmindenségben sincs ez másként. Gombszemfalva nem is olyan rég még csak egy csodás zöldellő tisztás volt fákkal körülvéve; rengeteg virággal; tarka pillangókkal; égigérő fákkal és minden földi jóval. Egy szép napon azonban két horgonfont huncut mókus legényt arra vitt az útja, egész pontosan a legmagasabb fára. Dióági Móric és testvére Popper a fára házikót építettek, beköltöztek kényelmes kuckójukba és attól a naptól kezdve a tisztás már nem csak egy csodás táj volt. Azon a napon otthonná vállt az erdő. Szájról-szájra terjedt a hír a közeli városban és annak határán túl is, hogy milyen csodavilágot találtak a mókus fivérek. A következő történetek a sorban beköltöző kis lakók érkezését és első kalndjait mesélik el. Megtudhatjátok belőlük, hogyan lett a természetből otthon, az otthon által szép nagy család és Gombszemfalvából a szeretet faluja
Dióági Móric és Popper mókusfivérek, akik a városból költöznek ki a zöld erdőbe, egy fás-virágos, gyönyörű tisztás közelébe. Új otthonukat Gombszemfalvának nevezik el, és éppen csak hogy berendezkednek, amikor újabb és újabb kis lakók csatlakoznak fel hozzájuk: Makaó majmocska, Kajszi, a rénszarvaslány, Zsálya őzike, Züzmi méhecske, Cirip tücsök, Kenge kenguru és a bébijei, és még mások. Ahogy egyre többen lesznek, úgy lesz egyre vidámabb és sokszínűbb Gombszemfalva, a "szeretet faluja". Itt játszódnak a képeskönyvben helyet kapott kedves, egyszerű mesék, amelyeket a szerző színes fotói illusztrálják: ezeken jelennek meg maguk a bájos horgolt főhősök, "akiket" Gombos-Horváth Gabriella maga készített el..

keresés

rendezvénynaptár

HKSzCsPSzV
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

könyvajánló

Gombos-Horváth Gabriella
Gombos-Horváth Gabriella: Gombszemfalva : Falu születik
Gombszemfalva : Falu születik

folyóirat ajánló

VERANDA | 3.
VERANDA | 3.

könyvtári kölcsönzés

Online könyvtár

fotógaléria ajánló

partnerek

Márk Rosarium - Acsád
MÁRK ROSARIUM – A „RÓZSAEMBER” HAGYATÉKA

MÁRK GERGELY, a legnagyobb magyar rózsanemesítő több mint 700 fajtáját bemutató, látogatható gyűjteményes kert került kialakításra Acsádon.

facebook