Könyvajánló

rögzítés ideje:
2021. március 1. 15:15
Kepes András:
A boldog hülye és az okos depressziós
fotó nagyítása,,Régóta foglalkoztat a kérdés, vajon miért gondolják az emberek, hogy a tudatlanság a boldogság, és aki igyekszik felelősen szemlélve megérteni a világot, csak pesszimista lehet. Holott valamennyien szeretnénk egyszerre boldogok, okosak, sikeresek és optimisták lenni, és ilyesmit kívánunk a gyerekeinknek is. Úgy döntöttem, saját (kísérleti terepemre), az életemre támaszkodva, a kultúrtörténet és a tudomány segítségével a végére járok, lehetséges-e ez egyáltalán."


Kepes András önironikus könyvében azt kutatja, lehetünk-e boldogok egy átalakuló és ellentmondásos világban. Csak a leegyszerűsítő magyarázatokban hiszünk, vagy képesek vagyunk - akár a kétellyel is megbarátkozva - kritikusan szemlélni önmagunkat és a jövőnket?

2021. március 1. 15:13
Borsa Brown:
A kezdet
fotó nagyításaAkik olvasták Borsa Brown, álnéven író magyar szerző, A végzet című történetét már „képben vannak” a szereplőket illetően. A napjainkban Venezuelában, Caracasban játszódó történet férfi főszereplője, a Delta Force alakulat, az Amerikai Egyesült Államok Különleges Erőinek Első Számú Műveleti Ereje kötelékében harcoló kommandós, Robert Cooper. A speciális kiképzésben részesült férfi különleges bevetésben vesz részt, amikor Venezuelából kell kijuttatnia egy Gloria G. C. nevű, védett személyt. A lány Latin-Amerikában nőtt fel, számos titok övezi a kilétét, őt kell Amerikába szállítania Robertnek. Az akció közben a kommandós és védence egymásba szeretnek, de a férfi még ekkor sem tudja, ki is valójában a gyönyörű lány és miért szorul az ő védelmére. A mostani történetben Gloria szemszögéből láttatja a szerző az eseményeket. Gloria gyermekkorában szörnyű nyomorban élt, az anyja korán meghalt, ekkor árvaháza került, az apja megtagadta, nem akart tudni a lányáról, és ezután bátyja, amikor a lány tizennégy éves lett, jó pénzért eladta egy bűnszervezetnek. Gloria a gyermekprostitúció kegyetlen és sötét bugyrába bekerülve veszíti el szüzességét és ezután hiába próbál menekülni sorsa elől, úgy tűnik minden kísérlete hiábavaló. Ekkor találkozik Jesus Herrerával, aki megmenti ugyan az életét, de ezért kemény árat kell fizetnie. Gloria bekerül a kábítószer-kereskedők világába és olyan titkok tudója lesz, amiért akár az életével is fizethet majd. A szerző a dél-amerikai drogfogyasztók és drogkereskedők könyörtelen világába, a gyermekprostitúció sötét bugyraiba kalauzolja el olvasóit, kegyetlen őszinteséggel, kendőzetlen szókimondással, obszcenitással fűszerezve történetét, miközben szerelmespárjának érzelmei révén erotikus, szenvedélyes húrokat is „penget”. A regényt, amely tizennyolc éven felüliek olvasmánya a szerző „hívei” fogják elsősorban keresni.
2021. március 1. 15:11
Edith Eva Eger:
Az ajándék - 12 életmentő lecke
fotó nagyításaA döntés című sikerkönyv szerzőjének új, inspiráló és gyakorlati tanácsokat tartalmazó kalauza segít, hogy megszabaduljunk a romboló mintáinktól és bénító gondolatainktól, s ezáltal szabadon élvezhessük az életet.

Edith Eva Eger elsöprő erejű első könyve, A döntés azt mutatja be, hogy a szerző miként élte túl a koncentrációs tábort, miként dolgozta fel annak traumáját, és hogyan tudott lélekben is szabaddá válni. A világ legkülönbözőbb tájairól több ezer olvasó írt Edith Eva Egernek, hogy elmondják, mennyire hatott rájuk A döntés, miként segített feldolgozni múltjukat és fájdalmukat, s egyúttal arra kérték a szerzőt, írjon egy még gyakorlatiasabb kötetet.

Az ajándékkal Eger olyan kézikönyvet nyújt át olvasóinak, amely szelíden bátorít bennünket mindazon gondolataink és viselkedésünk megváltoztatására, amelyek a múltban gúzsba kötöttek bennünket.

A legrosszabb börtön ugyanis nem a nácik lágere volt, hanem az a börtön, amit Edith Eva Eger maga épített fel saját elméjében. A szerző bemutatja a leginkább bilincsbe verő érzelmi és lelki állapotokat - mint a félelem, a gyász, a düh, a titkolózás, a stressz, a bűntudat, a szégyen és az elkerülés -, valamint azokat az eszközöket, amelyeknek a segítségével megküzdhetünk ezekkel.

Saját és pácienseinek életéből vett példák segítségével minden fejezetben egy-egy gondolatébresztő kérdést jár körül. Mélységes empátiával, lényeglátással és humorral megírt kötetében a szerző rámutat arra, mindannyian sérülékenyek vagyunk, és mindannyian ugyanazokkal a kihívásokkal nézünk szembe. Az ajándék bátorít és segít bennünket, hogy kitörhessünk az önmagunk építette börtönből, feldolgozzuk traumáinkat és élvezzük az életet.
2021. március 1. 15:10
Dr. Sharie Coombes:
Anya, hagyjál már! - Az élet legfontosabb kérdései kamasz lányoknak
fotó nagyításaA tinédzserek számtalan váratlan és sokszor ijesztő dologgal szembesülnek a kamaszkor kezdetén. Stressz. Hormonok. Suli. Közösségi oldalak. Érzelmek...
Rengeteg új érzés, új helyzet, új probléma. Szerencsére ebben a könyvben mindennel foglalkozunk: a jó, a rossz és a ciki dolgokkal is. A lányok szakértői útmutatást kapnak ahhoz, hogyan igazodjanak el az őket érő testi-lelki változások között, és a szerző nem fél szóba hozni olyan témákat sem, amelyek gyakran tabunak számítanak, holott nagyon is fontos róluk beszélni.

Dr. Sharie Coombes gyermek-, kamasz- és családterapeuta, aki szívesen veti be az ideggyógyászat módszereit is annak érdekében, hogy segítsen az embereknek önmaguk jobb megismerésében. Sokat dolgozott fiatalokkal és családokkal brit iskolákban és a Nemzeti Egészségügyi Szolgálatnál. A brit Vöröskereszt pszichológuscsapatának tagja. Ő írta ezt a könyvet.
2021. március 1. 15:08
Dr. Sharie Coombes:
Anya, hagyjál már! - Az élet legfontosabb kérdései kamasz fiúknak
fotó nagyításaAz élet legfontosabb kérdései kamasz fiúknak – olvashatjuk jelen, brit eredeti alapuló felvilágosító kötet alcímét. A pszichológus szerző bemutatja, mi is az a pubertás, hogyan befolyásolják a kamaszok mindennapjait a hormonok, miért érzik gyakran dühösnek magukat, miért fontosak a barátok, mi az a nemi identitás és a szexuális orientáció, melyek a kamaszkorra eső főbb változások, mit lehet csinálni a pattanásokkal, milyen a fiúk és a lányok teste, miért szexelnek az emberek, hogyan lesz egy lány terhes, mi a fogamzásgátlás, mi a szexting, hogyan kell megfelelően tisztálkodni, mi a drogok veszélye vagy hogy mit csinálhatnak a kamaszok, ha nagyon maguk alatt vannak. A jópofa rajzokkal illusztrált kötetet hasznos elérhetőségek és tárgymutató zárja.
2021. március 1. 15:05
Kerry Lord - Szebeni Gál Vera:
Edward fantáziabirodalma - Koboldok és mesebeli lények a képzeletet felülmúló milliónyi változatban
fotó nagyításaEdward fantáziabirodalma egyetlen más könyvhöz nem hasonlítható gyűjtemény, amely majdnem végtelen számú, kezdőknek és gyakorlottaknak egyaránt ajánlott figurát vonultat fel, és csábít horgolásra. A kreativitást és a fantáziát edző lapozgatós könyv évekre ad újabbnál újabb ötleteket, amelyek horgolótűért és fonalért kiáltanak.
1 alapforma × 23 fej × 23 kar × 23 láb × 6 farkinca × 4 méret × 6 különböző mintázás × 18 szín × több 100 apró változtatás = MILLIÓ könnyen meghorgolható fantázialény

keresés

rendezvénynaptár

HKSzCsPSzV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

könyvajánló

Max Brallier
Max Brallier: Az utolsó srácok a Földön és a Zombiparádé - Az utolsó srácok a Földön 2.
Az utolsó srácok a Földön és a Zombiparádé - Az utolsó srácok a Földön 2.

folyóirat ajánló

IPM | MÁRCIUS
IPM | MÁRCIUS

könyvtári kölcsönzés

Online könyvtár

fotógaléria ajánló

facebook